- This is a bilingual site - All text in italic is Dutch / Dit is een tweetalige site - Alle tekst in cursief is Nederlands -

8/04/2017 - 30/06/2017 - (h)ear supports Parallel
Exhibition Parallel #4 @ poppodium Nieuwe Nor
presentations, exhibition, sound art, performances and more...
Dutch only

PARALLEL exhibition #4 - Art x Music

Opening
Donderdag 11/05 19.00-23.00
uur @ poppodium NIEUWE NOR, Heerlen
Performance om 22.00 uur

Roy Vastenburg
Nina Willems
Krista Smulders
Fran Hoebergen
YaŽl Wolfs


'Parallel' is een interdisciplinair project van poppodium NIEUWE NOR dat de grenzen, verschillen en parallellen tussen muziek en beeldende kunst onderzoekt in het werk van een aantal jonge makers. Dit doen we gedurende vier trajecten in het seizoen 2016/2017. Op donderdag 11 mei presenteert poppodium NIEUWE NOR Parallel #4. Tijdens deze gelegenheid presenteren de deelnemers; onlangs afgestudeerde studenten van MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) een ongewone musical die zij hebben gemaakt in samenwerking met en onder begeleiding van kunstenaar Roy Vastenburg en theatermaker Nina Willems.

Een boosaardige kalkoen, een brutale meeuw, een nieuwsgierig roodborstje en meegaande eend beleven samen avonturen met een kip als aanvoerder. Tarotkaarten leiden hun verhaal van alledaagse rituelen tot raadselachtige angsten naar een curieus einde.

Roy Vastenburg (Hilversum, 1988), Krista Smulders (Venray, 1988), Fran Hoebergen (Weert, 1991) en YaŽl Wolfs (Eijsden, 1993) hebben gewerkt aan een voorstelling waarvoor ze teksten, liedjes, decors en kostuums hebben ontwikkeld. Vanaf 28 april worden een roadmovie van hun proces en onderdelen van hun musical tentoongesteld bij Greylight Projects in Hoensbroek waar de groep samen heeft gewerkt en gewoond.
De presentatie Parallel #4 is de laatste in een serie van vier waarin een beeldend kunstenaars gedurende het seizoen 2016/2017, in samenwerking met kunststudenten van MAFAD, Kunstbende Limburg deelnemers en experts uit het werkveld, om beurten in poppodium NIEUWE NOR exposeren. In het leven en werk van de deelnemers neemt muziek telkens een verschillende maar belangrijke rol in. In de samenwerking gaan onderzoeken zij de grenzen, verschillen en parallellen tussen muziek en beeldende kunst in hun eigen werk.
 
facebook page: www.facebook.com/parallelheerlen/?fref=ts
facebook event: www.facebook.com/events/769765063173756

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Marjolein van der Loo
email: marjolein@nieuwenor.nl


OpeningstijdenDe expositie is geopend en gratis te bezoeken op afspraak en tijdens activiteiten van de NIEUWE NOR. Side program: zie facebook.com/parallelheerlen


Locatie
poppodium Nieuwe Nor, Pancratiusstraat 30, Heerlen, N
L

Partners:
MAFAD, Kunstbende, (h)ear, Stichting Streetart, Lijstenmakerij Lenssen, Huis voor de Kunsten Limburg en Homo Ludens.

PARALLEL wordt mogelijk gemaakt door Poppodium NIEUWE NOR, Cultura Nova en Gemeente Heerlen.<<< back