- This is a bilingual site - All text in italic is Dutch / Dit is een tweetalige site - Alle tekst in cursief is Nederlands -

15/11/2019 - (h)ear i.s.m. Radio Ratsmodee / ZER0
Gert-Jan Prins (NL), Transtilla (NL), CS²
(AU/NL)

Sorry, Dutch only!
Voor de eerste keer gaan klankkunst platform (h)ear en het nieuwe  initiatief Radio Ratsmodee elkaar versterken. De aftrap vind plaats in de verse broedplaats voor de kunsten; LIMA_ateliers in Heerlen.

Project ZER0 vormt de aftrap van Radio Ratsmodee, een initiatief dat zowel online als in de tastbare wereld opereert en gekenmerkt wordt door de actieve energie en ontregeling van een niet markt gestuurde kunst. Bij Radio Ratsmodee staat het zoeken voorop, hierbij worden tekst, muziek, geluid, beeld en een filosofische estafette ingezet die het project vanuit wisselende oogpunten van context voorziet.
Door middel van een poëtische mix van irrationalisme, subversie en humor zal de menselijke conditie tegen het licht worden gehouden.Tickets
€ 7,50

Datum/Tijd
15 November | Open 20:00 | Start 20:30

Locatie
LIMA_ateliers | Schaesbergerweg 58 | Heerlen | NLGert-Jan Prins (NL)


Gert-Jan Prins richt zich op de sonische en muzikale kwaliteiten van elektronische ruis en percussie en onderzoekt de relatie met het visuele.
Terwijl hij zijn carrière als drummer begon, bestaat zijn output uit performances, het maken van geluidsinstallaties, composities schrijven, en samenwerkingen met andere muzikanten, beeldend kunstenaars, componisten en dansers.
Hij heeft samengewerkt met Pita, Lee Ranaldo, Cor Fuhler, Fennesz, Marcus Schmickler, Thomas Ankersmit, Anne la Berge en vele anderen. Daarnaast met A/V artiesten zoals Martijn van Boven, Peter Fengler, Bas van Koolwijk en Gijs Gieskes.


http://www.gjp.infoTranstilla (NL)


Transtilla is Romke Kleefstra en Anne-Chris Bakker. Romke Kleefstra is onder meer actief in Piiptsjilling en The Alvaret Ensemble. Anne-Chris Bakker maakte de afgelopen jaren een aantal solo albums. In de afgelopen tien jaar werkten zij al samen in het trio Kleefstra|Bakker|Kleefstra en de groep Tsjinlûd. In het voorjaar van 2019 verscheen de goed ontvangen debuutplaat van ‘Transtilla I’ op het Duitse Opa Loka Records.
In recensies werd veelal verwezen naar de stal van het label Kranky, de groep Labradford in het bijzonder, en werd de muziek omschreven als een drone-achtige dark ambient, ietwat scherper en zwaarder dan Romke Kleefstra en Anne-Chris Bakker met Kleefstra|Bakker|Kleefstra maakten. Minder verstild, maar nog even donker van aard. Nog steeds werken beide gitaristen op basis van vrije impro, zowel in de studio als live. In november verschijnt ‘Transtilla II’ op het Duitse label Midira, waarop Kleefstra|Bakker|Kleefstra en Piiptsjilling eerder al cd’s uitbrachten.

https://transtilla1.bandcamp.com/releases


CS² (AU/NL)


CS² (lees coreshiftsquare) is de noisy spin-off van Mike Kramer’s Techno|Ambient project Core Shift. CS² produceert zware beats met complex gelaagde geluiden en herhalende thema's die zich langzaam ontvouwen tot een intense geluidsbeleving met een stevige voet in de wereld van Dark Ambient en Drones. Live ontvouwt het geheel zich in een rituele beleving waarbij esoterie en occultisme een rode draad voeren. CS² = Mike Kramer.

https://cs2music.bandcamp.comThis event is a collaboration between (h)ear, Radio Ratsmodee / ZER0 and Greylight Projects

www.h-ear.org

https://zero.greylightprojects.org/category/blog
https://greylightprojects.org/<<< back